Een klankschaal massage is een ontspannende en helende massage voor je totale lichaam. Klankschalen werken harmoniserend en zuiverend en door de diepgaande trilling dringt het door tot alle lagen van je lichaam. Door trilling  herstelt de frequentie van het lichaam, waardoor lichamelijke en geestelijke problemen kunnen worden opgelost.

Hoe werkt het?

Alles is energie en met elkaar verbonden. In de huidige Westerse leefwijze, staan we continue aan en leven we grotendeels uit ons hoofd. Velen van ons zijn de verbinding met onze emoties en wat ons hart wil, kwijt geraakt. Door die verbinding te herstellen, gaat energie weer door ons lichaam stromen en daarmee ook ons leven. 

Ons lichaam bestaat voor 70% uit water. De trillingen van een klankschaal worden daardoor  prachtig door het hele lichaam overgebracht. Hierdoor ontstaat een innerlijke massage die zorgt voor algehele diepe ontspanning. Ook worden vaak emoties losgelaten of herinneringen opgeroepen. Door de klanktrillingen worden alle lichaamscellen op een fijne en subtiele manier ontdaan van eventuele blokkades en worden er afvalstoffen losgemaakt. Klankschalen werken van nature harmoniserend en zuiverend waardoor we weer in contact met ons lichaam komen en je je nadien als herboren voelt, vol nieuwe energie! De trillingen werken lang, soms wel enige dagen, door in ons lichaam, en stellen ons in staat om beter in balans te komen en het zelfgenezend vermogen van het lichaam te versterken.

Wat kun je van een klankmassage verwachten?                                                                      

Een klankschaalmassage nodigt het lichaam onder andere uit tot:

  • Diepgaande ontspanning
  • Rust en balans tussen lichaam en geest
  • Meer energie
  • Verbinding tussen hart en hoofd
  • Verbeterde nachtrust
  • Loslaten van blokkades en spanningen
  • Verbeterde concentratie

Het is een prima manier om te ontspannen en kan op zichzelf staan, maar als er blokkades in het lichaam of in het gevoelsleven worden ervaren kunnen meerdere massages gewenst zijn om daar aan te werken. Een klankschaalmassage kan ook een goede ondersteuning zijn naast andere energetische behandelingen.

Omringd door klank kun je loslaten wat je bezighield. Je krijgt weer nieuwe energie en zelfs wanneer je wat sceptisch bent zul je ervaren dat de schalen iets bij je teweeg brengen en ontspanning brengen. 

Sommige mensen voelen de trillingen oppervlakkig, bij anderen gaan ze meteen ver en voelbaar door het gehele lichaam. Als je je meer ontspant, of meerdere massages ondergaan hebt, zul je merken dat je een diepere ontspanning kunt bereiken en ook meer bewust wordt van je eigen lichaam.

Voor wie is de klankschaalmassage?

Klankschaalmassages zijn geschikt voor iedereen die toe is aan diepe ontspanning en nieuwe energie.

Voor wie (mogelijk) NIET?

Hoewel het gebruik van klankschalen over het algemeen niet schadelijk kan zijn, is het in sommige gevallen toch af te raden een klankschaalsessie te ondergaan. Dit is het geval bij trombose, een pacemaker, epilepsie, psychoses, s en in de eerste drie maanden van een zwangerschap.

De trillingen door de klankschalen veroorzaakt zijn intens en voor een gezond mens geen enkel probleem. Metaal verwerkt in een pacemaker of ICD, kan gaan meetrillen en schade veroorzaken. Dit geldt ook voor metaal gebruikt voor herstel of versteviging van botbreuken.

Mocht je ondanks onze waarschuwingen toch aan een klankschaalsessie meedoen, is dit geheel op eigen risico!

Hoe verloopt een klankbehandeling?

Deze vorm van massage wordt over de kleding heen gegeven. Gemakkelijk zittende kleding wordt aangeraden. Het enige wat je hoeft uit te doen zijn; schoenen, eventueel BH bandje losmaken en  een riem of sieraden afdoen. Deze resoneren mogelijk teveel met de klankschalen. Als er behoefte aan is krijg je een deken of doek over je heen wat beschermend aanvoelt. De behandeling vindt plaats aan de rug- en/of aan de voorzijde. De klankschalen worden op of naast je lichaam gezet en rustig aangeslagen met een klopper. Je ligt ontspannen met je ogen dicht en voelt de trilling van de klankschaal door je hele lichaam gaan. Het enige wat je hoeft te doen, is ontspannen en de heerlijke klanken en trillingen op je in laten werken. Een klankschaal massage wordt altijd specifiek op jou persoonlijk afgestemd.

Benieuwd wat dit voor jou kan betekenen? Neem contact op en maak kennis met deze ontspannende vorm van massage.