Voor als er geen plaats meer is voor woorden
Klank en trilling het overnemen
Je meenemen op reis, langs verleden, heden en toekomst
Met alles wat er is en alles wat er altijd zal zijn
Zo zijn we met elkaar verbonden
Van Hart tot Hart, van Klank tot Klank
Slechts 1 gedachte, slechts 1 klank van elkaar verwijderd

Esther van Kooten Niekerk

Zoals het leven begint met een vroedvrouw, zo mag het leven eindigen met ondersteuning van een stervensbegeleider. Ik ondersteun in de periode voor, tijdens en na het stervensproces. Daarbij gaat het om herinneringen maken, het aanvaarden van het levenseinde en daar op een goede manier afscheid van nemen. 

Ondersteuning bieden kan op verschillende manieren en is altijd in overleg bespreekbaar. Zijn er activiteiten die iemand nog heel graag wil doen? Zijn er onuitgesproken zaken? En wil je daar bijvoorbeeld een brief of videoboodschap voor maken? Misschien heb je behoefte om je levensverhaal te laten opschrijven of als videoboodschap op te laten nemen. Of zijn er belangrijke momenten in het leven van je nabestaanden (denk aan afstuderen, bruiloft of geboortes) waar je op een passende wijze bij stil wilt staan door middel van een cadeau of persoonlijke boodschap.

Ook kan het fijn zijn als iemand met je meedenkt over welke zaken jij wilt regelen rond je uitvaart. Er is van alles mogelijk en het is fijn als daarover iemand met je mee kan denken.

Naast ondersteuning is het ook mogelijk om verschillende behandelingen te geven met klankschalen. Dit helpt met ontspannen en brengt rust in je lichaam.